Stalen raam met thermische onderbreking

Nieuwe optie voor maatwerk: Thermische onderbreking stalen stalramen met isolatieglas

Samen met onze bouwkundig adviseur hebben we zo'n 10 jaar geleden de variant van stalramen met dubbel glas ontwikkeld. Een prachtig handgemaakt product met behoud van de authentieke uitstraling. Uitgangspunt hierbij was tevens om de condensvorming zo goed mogelijk te voorkomen. Dit doen we o.a. door het glas nergens de buitenrand van het frame te laten raken. Het resultaat is een gedegen en mooi product waar we heel trots op zijn.  

Aangezien de laatste tijd steeds vaker de vraag kwam van onze klanten of we de stalramen met dubbel glas ook kunnen maken met thermische onderbreking, zijn we opnieuw gaan zitten met dezelfde adviseur van weleer. Uitgangspunt was bovenal om de uitstraling rank te houden en in de basis het product gelijk te houden want dat is al goed. Hierboven ziet u het resultaat.

Wat is thermische onderbreking?

In wezen is thermische onderbreking of koudebrug optimalisatie een isolatiestrook tussen het stalen buitenframe en de binnenkant van het raam. Deze isolatiestrook zorgt er dan voor dat de geleiding van warmte gebroken wordt en de overdracht van warmte of kou beter wordt tegengehouden.

Indien u uw raam op maat met een koudebrug optimalisatie wilt laten uitvoeren, kunt u via info@frummes.nl een prijsaanvraag indienen. Belangrijk te weten is dat het alleen kan bij maatwerk ramen in vaste uitvoering op dit moment.